Bucuresteanul a explicat ca a cumparat micii de la un hipermarket si ca, intrucat intentiona sa ii gateasca pentru copil, a fost foarte atent ca produsul sa nu fie expirat. Numai ca, atunci cand a ajuns in bucatarie si a deschis caserola, a fost lovit in plin de un miros pestilential. Cand a intors micii, a descoperit ca acestia erau... verzi!Conform specialistilor, citati de Antena 3, orice tip de carne alterata este o adevarata bomba cu ceas pentru sanatatea noastra. Cea mai grava afectiune pe care o poate determina consumul de carne stricata este socul anafilactic. Cu alte cuvinte, o moarte rapida. Asta pentru ca in timp ce carnea se strica... in compozitia ei apare o substanta foarte alergena si anume histamina. in cele mai fericite cazuri, putem scapa doar cu alergii usoare. Tot carnea stricata ne mai poate duce la toxinfectii alimentare, despre care specialistii spun ca sunt foarte greu de tratat, din cauza germenilor din carne, rezistenti la antibiotice.

 


 

Bacteriile care fac produsele din carne necomestibile pot afecta tensiunea arteriala. Pentru cardiaci consumul de carne stricata poate fi in multe cazuri fatal. Iar daca nu ne omoara pe loc, un produs din carne alterat ne poate lasa urme grave odata cu trecerea timpului. Mai exact carnea stricata contine o serie de compusi cancerigeni. in functie de mediul si locul in care este pastrata, carnea poate fi infestata chiar cu salmonela. Specialistii in alimentatie ne recomanda ca atunci cand cumparam carne sa fim foarte atenti, in primul rand la miros, aspect si culoare si apoi la termenul de valabilitate inscris pe ambalaj.