Meatless Friday

Ce sa cumperi de la piata in aceasta perioada. Verdeturi care te ajuta sa lupti cu astenia de primavara

De cand s-a incalzit vremea, jumatate dintre romani fac o cura de spanac, stevie, loboda sau urzici. De la ceapa si usturoi verde, pana la untisor si leurda, fiecare este o arma in plus contra asteniei de primavara.

Ce sa cumperi de la piata in aceasta perioada. Verdeturi care te ajuta sa lupti cu astenia de primavara

Primavara, din meniul Amaliei Nastase nu lipsesc niciodata verdeturile. Fosta sotie a lui Ilie Nastase povesteste ca dupa o asemenea cura se simte plina de viata. "Imi place foarte mult ciorba de stevie si mancarea de urzici. Sunt acele supe de salata si de loboda. Te simti cu mai multa energie decat inainte, nu mai am migrene”, declara ea.

Iata ce sa cumperi si tu de la piata:

Loboda are de doua ori mai multa vitamina C decat kiwi sau lamaia si cantitati importante de fier si de vitamina K, ce creste rezistenta vaselor de sange.

Stevia contine magneziu, potasiu, zinc si fier. Scade colesterolul, dar nu e indicata bolnavilor de plamani, ficat si stomac.


Spanacul fixeaza calciul in oase, ajuta tranzitul si stimuleaza producerea de globule rosii.

Ceapa si usturoiul verde au alicina, substanta recunoscuta pentru efectul ei antibacterian si expectorant.
Iar lista continua cu urzici, amestecate sau nu cu frunze de papadie si laptuci. In piureuri si salate se pun, dupa gust, si untisor si leurda.


"Acestea depurifica rinichiul, ficatul si ne ajuta sa functionam mai bine ulterior. In special cele cu frunze inchis la culoare, sunt bogate in fier, magneziu, potasiu si ne aduc un supliment de oligoelemente si de vitamine pierdute in timpul iernii”, explica Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog.

Mai multe informatii, in reportajul video de mai jos:

 

Pe acelasi subiect