Spanacul, ciupercile, ouale sau telina sunt cateva dintre alimentele pe care nu este recomandat sa le reincalzesti. In afara faptului ca ele vor fi complet lipsite de nutrienti, mai contin anumite substante care se transforma in unele care pun in pericol sanatatea. Potrivit site-ului Brightside, trebuie sa eviti sa reincalzesti aceste 8 alimente:
Ouale

Daca ti-a mai ramas omleta sau oua jumari de la micul dejun ar fi de preferat sa nu le incalzesti pentru a le consuma la pranz sau cina. trebuie sa stii ca ouale devin toxice daca le reincalzesti. Astfel ca ar fi de preferat sa le consumi la aceeasi masa sau sa-ti prepari un sandvis cu omleta rece.
Telina

Nu este recomandat sa o reincalzesti, deoarece contine nitrati care se transforma in substante cancerigene. Daca prepari supa crema de telina vei putea sa o consumi si rece fara sa fii nevoita sa o reincalzesti.
Spanacul

Este de preferat sa-l consumi crud in smoothie-uri sau sotat simplu, dar fara sa-l mai reincalzesti. La fel ca telina si spanacul contine nitrati care se transforma in substante cancerigene daca este reincalzit.
Ciupercile

Chiar daca sunt considerate un aliment sanatos, plin de proteine si nutrienti, ciupercile sunt mai greu digerate de organism. Iar, daca le mai reincalzest se pare ca proteinele din ciuperci isi schimba compozitia si le transforma intr-un aliment care poate sa cauzeze dureri puternice de burta si balonare. Este de preferat sa le consumi reci, sa le folosesti in sosurile pentru paste sau sa le pui la salate pentru a beneficia de continutul lor bogat in proteine.
Cartofii

Este de preferat sa consumi piureul sau cartofii prajiti de indata ce i-ai gatit, deoarece devin preparate periculoase pentru organism daca le reincalzesti. Daca ai fiert mai multi cartofi in coaja, ei se pastreaza la frigider si este de preferat sa-i adaugi la salate. Carnea de pui
atunci cand reincalzesti carnea de pui, aceasta sufera modificari la nivelul proteinelor din continutul sau si cauzeaza probleme digestive. De aceea, este de preferat sa consumi carnea de pui rece in sandvisuri sau in salate.
Sfecla rosie

Chiar daca este coapta sau fiarta, sfecla rosie are un multime de nutrienti, insa nu este deloc recomandat sa o reincalzesti. isi va pierde toti nutrientii si devine toxica, deoarece si ea contine nitrati care se transforma in substante cancerigene. Este de preferat sa consumi sfecla rosie cruda, imediat ce ai gatit-o sau in diverse salate, dar fara sa o reincalzesti.  
Orezul

Orezul este o sursa importanta de nutrienti, insa mai pastreaza o serie de bacterii chiar si dupa ce este gatit. in cazul in care il lasi la temperatura camerei, bacteriile se inmultesc si devine o mancare toxica pentru corp. Nici reincalzirea lui nu este deloc recomandata. El trebuie consumat imediat sau pastrat la frigider pana a doua zi cand se consuma rece.
Sursa foto: Google.com