Paste 

Pastele fainoase au de obicei o durata de viaţa extrem de lunga faţa de alte produse. Important e sa le ţineţi la rece, intr-un borcan uscat, ferite de aer. Atenţie: se pot consuma şi la trei ani dupa data de expirare menţionata iniţial pe pachet.

Oua

Ştiaţi ca ouale pot fi consumate şi la trei saptamani dupa ce expira? Asta daca le ţineţi in partea de jos a frigiderului, ci nu in cofrajul de pe uşa. Inainte sa le consumaţi puneţi-le intr-o oala cu apa. Daca plutesc sau miros urat aruncaţi-le! Daca nu, pofta buna!

Painea

Pe ambalajul painii este trecuta data limita recomandata consumarii produsului in condiţii calitative optime. Insa daca ţineţi painea in frigider, aceasta poate rezista pana la cateva saptamani. Daca o lasaţi pe bufet mucegaieşte şi devine sfaramicioasa.

Branza tare

Mulţi arunca branza daca a prins un pic de mucegai, dar mucegaiul nu e periculos decat pe branza moale de tip brie, camembert sau ricotta. Taiaţi pelicula de mucegai, daca nu va place şi mancaţi cu incredere chiar daca a expirat acum cinci luni.

Laptele

Atunci cand vine vorba de laptele din comerţ, atata timp cat miroase bine şi are un gust placut, inseamna ca poate fi consumat. Termenul inscris pe ambalaj este pur orientativ. Laptele din cutiile de carton rezista şi doua saptamani dupa ce a expirat.