Fructele şi legumele prespalate sau pretaiate - Confortul este bun, dar pe masura ce mai mulţi oameni se ocupa de procesarea alimentelor, inseamna ca exista mai multe riscuri de contaminare.

Germenii cruzi - Epidemiile generate de germeni sunt extrem de dese, cu mai mult de 30 de focare de bacterii (mai ales salomenla şi E.coli) in ultimele doua decenii. ”Au existat prea multe focare ca sa fii atent la astfel de contaminari. Nu mananc deloc acest tip de vegetale”, explica Marler.

Carnea gatita in sange - Marler işi comanda doar fripturi medii şi binefacute. Potrivit expertului, carnea trebuie sa fie gatita la 160 de grade pentru a omori bacteria care cauzeaza E.coli sau salmonela.

Ouale negatite - Pentru oricine a auzit de epidemia de salmonela din 1980 şi de la inceputul anilor '90, faptul ca ouale negatite nu sunt recomandate nu reprezinta o noutate. Potrivit lui Marler, riscul imbolnavirilor din cauza acestora este mai scazuta decat in urma cu doua decenii - dar el nu işi doreşte sa risca in continuare.

4. Carnea gatita in sange

Marler işi comanda doar fripturi medii şi binefacute. Potrivit expertului, carnea trebuie sa fie gatita la 160 de grade pentru a omori bacteria care cauzeaza E.coli sau salmonela. 

 

5. Ouale negatite

Pentru oricine a auzit de epidemia de salmonela din 1980 şi de la inceputul anilor '90, faptul ca ouale negatite nu sunt recomandate nu reprezinta o noutate. Potrivit lui Marler, riscul imbolnavirilor din cauza acestora este mai scazuta decat in urma cu doua decenii - dar el nu işi doreşte sa risca in continuare.

 

6. Laptele şi sucurile nepasteurizate

Chiar daca exista o mişcare globala care ii incurajeaza pe oameni sa bea lapte ”crud” şi sucuri, pe motiv ca pasteurizarea scade valoarea nutriţionala a acestor produse. Marler spune ca pasteurizarea nu este periculoasa, in timp ce consumul laptelui in aceasta forma, in care sunt sarite anumite etape de siguranţa a alimentelor, poate genera imbolnaviri cu virusuri, microbi şi paraziţi.