Alegeti ca, in locul prajiturilor, biscuitilor si clasicelor bomboane de ciocolata pe care le puteti alege in orice alta perioada a anului, acum, de Paste, sa va rezumati la cozonac si pasca pe care sa le savurati in prima parte a zilei, alaturi de o cafea aromata sau o cana de lapte ori iaurt degresat.

Alegeti ca aperitive inainte de masa de Paste sau ca gustare de dimineata in zilele ce urmeaza, un platou format din ou fiert, o felie de drob si o lingura de icre, pe care sa le serviti pe un pat de legume verzi si colorate de sezon, pline de vitamine,  minerale si antioxidanti, care sa ajute la refacerea imunitatii si sa combata astenia de primavara.

Alegeti salata verde, ceapa verde, leurda, untisor, ridichi, usturoi si in general orice este verde de sezon. Evitati painea, foietajele, margarinele, maionezele si sosurile. Sunt calorii goale, fara nutrienti, care nu fac altceva decat sa ingreuneze metabolismul si digestia.

Pentru masa de pranz cea mai potrivita alegere este friptura de miel asezonata cu ierburi aromate din plin si servita alaturi de o salata generoasa sau de legume pe gratar. 

Carnea de miel este in general o carne foarte curata, la fel ca si cea de ied. Pentru cei care au probleme cu coelsterolul sau cu gustul carnii de miel, carnea de ied poate fi o alegere mai potrivita. Alegeti bucatile fara grasime vizibila si aveti grija sa nu turnati ulei la gatiti in tava de cuptor. Chiar si carnea slaba are destula grasime pentru a nu se arde.

La cina recomandarea mea este sa serviti ciorba de miel sau de ied facuta cu bors si cu multa verdeata, pentru a redresa metabolismul, a regla digestia si a permite ficatului sa se regenereze peste noapte.

Cat despre alcool, un pahar de vin rosu sau alb, dupa preferinte, este mai mult decat binevenit la masa de pranz. Nu uitati sa va hidratati cu apa simpla, plata sau minerala, aromata cu menta sau felii de fructe proaspete.

Evitati mierea, zaharul, siropurile, sucurile carbogazoase, fresh-urile de fructe si orice fel de suc gata preparat din comert. Preferati o jumatate de felie de cozonac la gustarea de dupa-amiaza in locul unui pahar de suc. Au tot atatea calorii!

Sarbatori fericite!