Multi se feresc de el considerand ca e obositor si greu de tinut, dar cine a zis ca mancarea de post trebuie sa fie fada? Nu trebuie decat sa investighezi putin subiectul si vei fi surprinsa sa afli ca sunt atat de multe posibilitati de a consuma hrana de provenienta vegetala.

Cele doua mari Posturi bisericesti se tin din punct de vedere calendaristic chiar atunci cand sistemul imunitar are nevoie mai mare de intarire, cand se fac trecerile de la frig la cald si invers.

In astfel de perioade, e foarte usor sa fim predispusi la raceli si viroze respiratorii. Apar asteniile, nu ne odihnim suficient in timpul somnului, avem senzatia de oboseala si devenim mai usor irascibili, lasand factorii de stres sa ne afecteze mai mult decat in mod obisnuit.

Prin urmare, avem nevoie de vitamine si minerale care sa ne ajute sa contracaram efectele neplacute ale schimbarilor de vreme.

Daca te temi ca nu e potrivit pentru tine, poti discuta cu medicul tau sau cu un nutrionist inainte de a-l incepe, pentru a afla, in urma unor analize, ce alimente de provenienta vegetala ti se potrivesc si daca ai nevoie si de un supliment de vitamine in perioada in care il tii.

In plus, trebuie sa stii ca obiceiul de a fuma si de a bea alcool, chiar si moderat, nu te ajuta nici daca tii post pentru suflet, nici daca o faci pentru corp. Aceste obiceiuri deshidrateaza corpul si te straduiesti degeaba sa elimini toxinele din organism, daca le inlocuiesti periodic cu altele noi.