Fiecare zi trebuie sa inceapa cu un mic dejun hranitor si echilibrat ca sa asiguri organismului energia de care are nevoie pe tot parcursul zilei. Citeste aici cele mai bune optiuni pentru micul dejun, recomandate de  prof. dr. Nicolae Hancu, medic primar diabet, nutritie, boli metabolice si membru de onoare al Academiei Romane:

1.

Proteine cu valoare inalta

In aceasta categoriintra:

 

  • pestele
  • carnea de curcan sau de pui
  • carnea de vita sau porc (dar nu mai des de 3-4 ori pe luna).



2. Legume

Acestea trebuie sa ocupe cea mai mare parte din farfuria ta si sa includa:

  • broccoli
  • conopida
  • cartofi
  • mazare
  • fasole verde
  • sparanghel
  • spanac
  • dovlecel
  • varza.


Toate aceste legume pot sa fie consumate atat in stare cruda in diverse combinatii de salate sau gatite sub forma de supe/ciorbe/creme de legume/sote.


3. Leguminoase

In aceasta categorie intra:

  • linte
  • naut
  • fasole boabe
  • mazare uscata
  • soia.



4. Cereale integrale

In aceasta categorie intra:

  • orez brun sau basmati
  • paste din faina integrala, fara ou
  • paste din orez
  • mamaliga din faina de malai nerafinata
  • paine integrala
  • quinoa
  • amaranth
  • mei
  • hrisca. 
Sursa foto: Google.com