Smochinele contin vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, calciu, fier, fosfor, mangan, sodiu, potasiu si clor. Nu numai ca sunt gustoase, dar au si o serie de avantaje pentru mentinerea sanatatii. Acestea contin beta-caroten, flavonoide si o enzima numita ficina, care ajuta la digestie.

Smochinele sunt utile si in diverse afecţiuni respiratorii, inclusiv in astm şi in tusea productiva. Deoarece acestea sunt, de asemenea, bune pentru digestie, ele ajuta in tratarea constipatiei, indigestiei. Sunt un remediu excelent pentru febra, otite, abcese, boli venerice si pentru ficat.

Frunzele de smochin au proprietati antidiabetice. Triptofanul, prezent in smochine, induce un somn bun si ajuta la inlaturarea insomniei. Smochinele sunt dulci si moi si pasta lor este folosita ca un inlocuitor pentru zahar. Totusi, consumul exagerat poate provoca diaree, scrie adevarul.ro. Smochinele uscate sunt bogate in zahar si ar putea cauza aparitia cariilor dentare.