Cele mai eficiente substante nutritive in lupta contra cancerului sunt antioxidantii. Dintre acesti se remarca seleniul si cuercitina.

seleniul este un puternic antioxidant care blocheaza radicalii liberi in interiorul celulei. se gaseste indeosebi in: peste (ton), carne, lactate, fructe oleaginoase (nuci, migdale, fistic), cereale integrale (paine, paste integrale), conform adevarul.

Cuercitina opreste diviziunea celulara si astfel proliferarea celulelor canceroase, iar in acelasi timp stimuleaza sistemul imunitar. Cele mai bune surse de cuercitina sunt: merele, fructele rosii, ceaiul verde, strugurii, ceapa, ciocolata neagra, brocoli.

Dr. Patrick serog propune doua meniuri de mic dejun (sarat si dulce) in care sunt incluse alimente anticancer.

Micul dejun sarat este compus din: un pahar de suc de rosii, o portie de branza de vaci cu buchetele de brocoli si turmeric sau briosa cu ceai verde si brocoli, o ceasca de cafea.

Micul dejun dulce cuprinde: o cana de ceai verde, gris cu rodie si nuci sau cereale integrale cu rodie si nuci, spuma de ciocolata cu turmeric, o ceasca de cafea.