Reteta de detoxifiere cu sfecla rosie:
Se taie crestetul sfeclelor cam 2 cm si se spala bine fara a se elimina primul strat pentru  a-si pastra mai bine aroma

Treceti sfeclele prin uleiul de masline si siropul de artar apoi puneti-le intr-o tava, dati-le la cuptorul incins  la 350 de grade pentru circa 45 de minute, dar nu uitati ca la fiecare 15 minute sa le intoarceti.


Pentru a verifica daca sunt gata, introduceti varful unui cutit in mijlocul sfeclei si scoateti-le din cuptor atunci cand sunt putin crocante. Decojiti-le de primul strat si taiati-le in sferturi.

Pentru dressing trebuie sa bateti cu telul uleiul de alune, iaurtul si sucul de portocale pana ce se omogenizeaza. Adaugati treptat sucul de lamaie si un praf de sare.

Impartiti frunzele de spanac baby in 6 farfurii pentru salata. Montati bucatile de sfecla in centru apoi imprastiati alunele si maslinele. Amestecati dressing-ul inca o data apoi stropiti salata astfel incat sa combine toate aromele.