Partea cea mai putin placuta atunci cand tii o dieta este, evident, meniul. Fara doar si poate, trebuie sa renunti la preparate precum pizza sau alte produse de tip fast-food. Pasquale Cozzolino, un bucatar italian, proprietar al restaurantului Ribalta din New York, se pare ca ar fi gasit totusi o solutie – dieta cu pizza. acesta sustine ca ar fi slabit 45 de kilograme in 5 luni, consumand doar pizza, preparata dupa o reteta speciala. Pasquale a devenit o celebritate in New York, orasul in care locuieste acum, promovand aceasta dieta. Care este secretul succesului sau?

„Pentru a prepara aluatul, ai nevoie de drojdie de bere, faina macinata fin, apa si sare de mare. se lasa sa fermenteze 36 de ore“, spune acesta. „Majoritatea restaurantelor lasa aluatul sa fermenteze doar 6 sau 8 ore“, completeaza Pasquale. Explicatia este una foarte simpla: „procesul indelungat va elimina o mare parte din zahar, lasand doar carbohidrati complecsi care sunt mult mai usor de digerat si mentin senzatia de satietate mai mult timp“.

Dieta miracol consta intr-o pizza pe zi (550/570 de calorii), legume si fructe, meniul fiind completat de exercitii fizice.

Ce spui? Ii dai o sansa dietei cu pizza?