Cum Oana nu sta prea mult in bucatarie, artista nici nu obisnuieste sa manance mancare gatita. in schimb consuma multe dulciuri, in special halvacu ciocolata. Cu toate acestea, artista arata foarte bine si nu are probleme cu greutatea.

E o chestiune de gena, de atentie, de putin echilibru, de un pic de noroc, de cum te cultivi. Am facut toata viata sport. importante sa nu fac excese, sa mananci atent. imi plac dulciurile, mananc halva cu ciocolata, peste gras, consum ulei de masline, lucruricare sane aduca ce ne lipseste daca nu e soare. in schimb, nu mananc fainoase albe, mancare gatita si nu prea nici carne”, a povestit aceasta, conform Libertatea.

Oana Sarbu este  fiica lui Romulus sirbu, unul din membrii celebrului cuplu comic-fantezist anton si Romica de la teatrul „Constantin tanase”.

In 1985 castiga trofeul „steaua fara nume”, iar in 1986, „Premiul tineretii” la Festivalul „Mamaia ’86”. si-a inceput cariera de actrita cu rolul din filmul Liceenii. a creat o adevarata moda; ani la rand, fetele de liceu s-au tuns precum personajul pe care l-a interpretat in acest film, Dana.

Unul din momentele de rascruce ale vietii ei este anul 1997, cand scapa cu viata dintr-un accident de masina.