Daca mancati zaharuri seara, nu numai ca va veti ingrasa, dar va veti bulversa sistemul digestiv si va va da un somn deosebit de neodihnitor. Cel mai bun moment pentru a bea lapte este seara. Laptele cald linisteste corpul si ii da un somn bun si odihnitor. Cel mai neispirat moment de a bea lapte este dimineata, intrucat se va digera greu si va va afecta orarul meselor.

Cel mai bun moment pentru a manca orez este la pranz. Metabolismul este mai rapid pe parcursul zilei si veti putea consuma carbohidratii. 

Nu e indicat sa mancati seara banana, poate duce la formarea de mucus. iar daca o mancati pe stomacul gol, va poate da crampe, intrucat este foarte bogata in magneziu.

Cel mai optim moment pentru a manca branza este dis de dimineata. Pentru vegetarieni, branza este un excelent substitut al carnii, mancata in cantitati moderate, poate impiedica cresterea in greutate si balonarea.

Cel mai nepotrivit moment pentru a consuma branza este seara, ceea ce ar duce la indigestie si ingrasare. 

Mancarea boabe, formata din fasole si linte, este foarte bogata in fibre, ajuta la digestie si reduce nivelul de colesterol. Mai mult, ajuta ca somnul sa fie dulce, dar cel mai bun moment pentru a o consuma este la pranz. Cel mai neinspirat e dimineata, pentru ca va poate creste apetitul.

Ideal este sa mancati nuci seara, sunt bogate in grasimi Omega 3 si antioxidanti si s-a dovedit ca imbunatatesc sanatatea creierului. Nucile nu au aceeasi eficienta, daca le mancati in oricare alt moment al zilei.

Iaurtul se consuma pe timpul zilei, intrucat ajuta la digestie. Cel mai prost moment este sa il consumati seara, mai ales daca sunteti putin racit. Va duce la formarea de mucus. Carnea este bine sa se manance la pranz, intrucat este un aliment care se digera greu.