Retete

7 retete pentru zilele in care nu ai chef sa gatesti

Oricat de mult ne-ar placea sa gatim, fiecare dintre noi are zile mai grele, in care lucrurile nu se leaga si atunci cand ajungem acasa singurul lucru pe care ni-l dorim este sa ne odihnim.Totusi, parca nu am da mancarea gatita pe cea comandata. In astfel de situatii putem apela la retete care se pregatesc foarte usor, din cat mai putine ingrediente si cat mai putini pasi. Iata sapte astfel de retete pentru fiecare zi a saptamanii.

7 retete pentru zilele in care nu ai chef sa gatesti

Luni:

Salata de rucola cu somon afumat si avocado

Nu doar ca este foarte usor de pregatit, dar salata cu rucola si somon este bogata in nutrienti, slaba in calorii si numai buna de pregatit in prima zi a saptamanii, dupa un weekend in care (probabil) am mancat prea mult.

 

Marti:

Pui in sos de bere

Dureaza mai putin de 30 de minute sa rumenesti pieptul de pui intr-o tigaie si sa pregatesti un sos delicios de te lingi pe degete. Efortul este minim, iar rezultatul, surprinzator de bun.

 

Miercuri:

Tarta caprese cu rosii coapte

Asigura-te ca ai in casa un aluat de foietaj pe care il poti decongela oricand. Mai ramane doar sa tai cateva ingrediente si sa dai totul la cuptor. Usor, nu?

 

Joi:

Cartofi copti cu rucola si branza de capra

Combinatia dintre rucola si branza de capra este foarte gustoasa! Garantam. Adaugi cativa cartofi copti si o vinegreta si te-ai ales cu un pranz perfect.

 

Vineri:

Cina rapida cu rosii, fasole boabe si parmezan

O cina de tipul “totul intr-o oala”. Reteta de mai sus este gata in mai putin de 30 de minute (asigura-te ca ai fasole boabe la conserva in casa) si ii multumeste pe toti membrii casei.

 

Sambata:

Somon cu miere la cuptor

In weekend ne dorim ceva mai deosebit, dar nu foarte complicat de gatit. Somonul se gateste rapid, iar varianta cu miere iese intr-adevar in evidenta prin aromele speciale. Adauga legume langa somon si ai obtinut o masa completa.

 

Duminica:

Branza Brie coapta cu struguri si nuci

Aceasta reteta este motivul pentru care tinem mereu branza Brie sau Camembert la indemana,  in frigider. Este perfecta pentru zilele cand nu ai chef sa gatesti, dar stii ca urmeaza sa primesti musafiri.

Pe acelasi subiect