Gogoasa este un aliment din aluat prajit, fiind popular in multe tari si preparata in diverse forme ca o gustare dulce care poate fi facuta acasa sau cumparata din brutarii, magazine, tarabe cu produse alimentare si puncte de vanzare de specialitate. Ele sunt de obicei dulci, prajite dintr-un aluat de faina, si in forma de inele sau sfere aplatizate care contin uneori umpluturi. Exista si gogosi cu gaura la mijloc care provin din America. Gogosile se mananca de obicei cu zahar pudrat deasupra sau cu gem in interior, insa cele americane se mananca cu bombonele, frisca si glazura.

 

Gogosile sunt cel mai popular desert inspirat din bucataria americanilor, insa cu usurinta poate fi realizat si in bucataria ta. Odata cu trecerea anilor, traditiile culinare de peste ocean au fost preluate si de catre localurile capitalei noastre. Intr-o astfel de locatie am fost si noi, unde a gatit niste gogosi apetisante.  

 

Vezi de ce ai nevoie pentru aceasta reteta si cum se prepara gustoseniile. 

Sursa foto: Google.com