Somon afumat si crema de branza

 

 

 

 

Ai nevoie de 150 de grame de somon afumat, 150 de grame de crema de branza, o ceapa, un castravete verde, doua linguri de suc de lamaie, marar si piper. Toaca ceapa cubulete si amestec-o cu crema de branza si cu mararul. Taie castravetele felii si cu ajutorul unui sprit aseaza branza pe bucatile de castravete. Deasupra, pune cateva fasii de somon afumat, un putin piper si stropeste aperitivul cu lamaie.

 

 

Baghete umplute cu macrou si muraturi

 

 

 

Ai nevoie de o bagheta lunga, un pachetel de macrou afumat, de un pachet de unt, de oua albusuri fierte, un pumn de masline si muraturi asortate. Si, evident, de sare si piper. Curata macroul de oase, apoi taie albusurile cubulete mici, la fel maslinele si muraturile. Pe cele din urma stoarce-le. Amesteca totul cu pachetul de unt moale, condimenteaza cu sare si piper si umple baghetele dupa ce, in prealabil, ai scobit miezul. Cand sunt gata, taie bagheta rondele. Ideal e ca acest aperitiv sa fie servit a doua zi, insa poate fi pus pe masa si imediat daca umplutura are o consistenta mai densa.