Pentru toti cei carora le plac fursecurile sau biscutii aceasta reteta este ideala. Aricei sunt imbracati intr-un strat dulce- crocant de nuca ceea ce ii face cu adevarat deliciosi.

Ii poti prepara si pastra timp indelungat in cutii metalice sau pungi de hartie.

Ingrediente

250 grame de unt

150 grame de zahr

1 ou

1-2 linguri de lapte sau smantana

1 lingurita amoniu pentru prajituri

1 lingurita suc de lamaie

250 grame nuci

200 grame de rahat

2-3 albusuri

1 plic zahar vanilat

Faina cat cupride

Mod de preparare

Amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat si oul batut, adauga laptele si amoniul dizolvat in suc de lamaie.   La final pune faina cat sa se formeze un aluat usor de modelat.

Separat, bate albusurile spuma. Nucile se macina si se prajesc usor. 

Din aluat, modeleaza bilute care se umplu cu bucatele de rahat, apoi se trec prin albusul batut spuma si la final prin nucile prajite si macinate.

Bilutele se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pun la cuptor pana se rumenesc.