Ingrediente: Carne de vita fara os 475 g, morcovi 125 g, patrunjel radacina 150 g, telina 100 g, ceapa 150 g, ardei gras 100 g, varza alba 125 g, rosii 300 g, sare de lamaie, verdeata 1 legatura, fasole uscata 300 g, mazare 200 g.

Mod de preparare: Se portioneaza carnea, se opareste si apoi se spala cu apa rece. Se pune la fiert, in oala, cu putina apa si sare. Cand a dat in fiert, se spu­meaza, lasindu-se in continuare sa fiarba pe marginea plitei. Ceapa se taie marunt si se adauga la ciorba. Restul de zarzavat se taie bucati mai mari si se adauga si el la carnea care fierbe. Cand carnea este aproape fiarta, se pun rosiile taiate (fasolea uscata se fierbe separat). Cand ciorba este gata, se adauga verdeata, respectiv frunze de telina si patrunjel, tocate marunt. Se sareaza si se acreste dupa gust.