INGREDIENTE

1,5 kg cartofi albi mari
2 cesti ulei de masline
1 ceasca otet de vin rosu sau aceto balsamico.

Amestec aromat Jamie 

3 bucati unt
1 capatana usturoi
1 legatura salvie curatata
1 mandarina, clementina.


Incinge cuptorul la 190 de grade, mediu spre iute. Taie cartofii in sferturi sau felii groase, de 7-8 cm diametru. Spala bine feliile, ca sa scapi de amidonul in exces. Pune-le intr-o oala si acopera-le cu apa rece si un praf, doua de sare. Da in fiert circa 6-7 minute, apoi strecoara-le intr-o sita.

Toarna cartofii intr-o tava si adauga uleiul sau grasimea aleasa (ulei pentru aroma italiana, unt pentru gust intens, sau grasime de gâsca pentru crusta delicioasa).

Condimenteaza bine cartofii unsi si scutura-i daca vrei o crusta mai groasa. Da la cuptor cartofii timp de circa 30 de minute.

Foloseste trucul lui Jamie si preseaza puĊ£in cartofii cu o presa de piure, cât sa intre cât mai in contact cu tava si grasimea incinsa.