Este un preparat perfect pentru orice moment al anului, dar este ideal si pentru zilele in care vrei sa faci un gratar alaturi de cei dragi. Ingrediente
10-12 cartofi
6-7 oua fierte
20 de masline negre
230 g maioneza
3-4 linguri zeama de la muraturi
3-4 castraveti acri, taiati cubulete
2 lingurite mustar
sare, dupa gust
piper, dupa gust
Mod de preparare:
Asezi cartofii intr-o oala cu apa si ii pui la fiert, 40-45 de minute sau pana se inmoaie si trec testul cu varful de cutit. intre timp, fierbi ouale. Le cureti si le lasi deoparte. Dupa ce s-au mai racit cartofii, ii cureti de coaja si ii tai cubulete intr-un castron mare, chiar daca sunt moi si se faramiteaza.
Tai ouale cubulete si le pui in acelasi castron. Tai maslinele si cei 3 sau 4 castraveti acri, in bucati mici, si adaugi aceste ingrediente in castronul cu cartofi. Adaugi maioneza si mustarul si amesteci bine. Dupa preferinte, pui mai multa sau mai putina maioneza. Condimentezi cu sare si piper si amesteci bine toate ingredientele. Dai salata de cartofi la frigider, pana cand esti gata sa o servesti.