De mai bine de 10 ani, Corina Leonte este cea care incearca sa descifreze misterul condimentelor, incercand diferite combinatii alimentare si creand adevarate capodopere culinare. Kesar panir, un orez putin dulce,putin sarat, foarte placut si aromat, care te unge la suflet. Un orez delicios, usor si parfumat. 

Orezul Pulao

Morcov 1 buc (taiat cubulete)

Ardei 1 buc (taiat cubulete)

Orez Basmati 1 pahar

Apa 2 pahare

Untul topit ghee 2 linguri mari

Nuci de caju 2 linguri

Cascavalul Panir 100 gr

 

Condimente:

Seminte de mustar negru 2 ligurite

Frunze de dafin 1 buc

Cuisoare 2 buc

Coriandru 2 lingurite

Schinduf  7 seminte

Turmeric  ½ lingurita

Scortisoara 1/3 lingurita

Ardei dulce praf 1 lingurita

Piper negru 1/3 lingurita

Asafoetida ½ lingurita

Metoda:

Mai intai se prajeste pe o tigaie cu 1 lingura de unt ghee. Panirul taiat cubulete, pana se obtine o culoare aurie. Intr-o cratita se adauga  2 linguri de ghee. Cand untul ghee se incalzeste, se adauga semintele de mustar negru. Dupa ce semintele au incetat sa trosneasca, se adauga frunza de dafin, cuisoarele, coriandru, schinduful, turmeric, scortisoara si ardeiul rosu dulce. Se amesteca bine. Dupa care se adauga ghimbirul (se prajeste 10 sec), ardeiul si morcovul. Prajim 5 minute legumele. Dupa 5 minute se adauga 2 pahare de apa fierbinda.  Apoi urmeaza orezul, care anticipat a fost tinut in apa rece 20 minute. La final se adauga asafoetida, piperul negru, cascavalul Panir, nucile de caju si sarea. Se amesteca bine si se pune capac. Se lasa la foc 20 de minute. Dupa 20 de minute se poate adauga 1 lingura de ghee. Se amesteca bine. Orezul e gata. Pofta buna!