Ingrediente

  • 230g unt
  • 260g zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • colorant alimentar rosu
  • 2-3 linguri lapte
  • 8 linguri cacao
  • 4 linguri lapte praf
  • 420g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita seama de lamaie

Cum se prepara biscuitii Red Velvet

Intr-un bol incapator, pentru mixer adauga untul si zaharul pudra. Mixeaza bine pana obtii o spuma. Adauga apoi oul, vanilia si laptele si amesteca bine. Adauga colorant alimentar pana obtii un rosu inchis.


Intr-un alt bol adauga faina, laptele praf, cacaoa, sarea si praful de copt si amesteca bine. Incorporeaza treptat acest amestec peste cel umed. Pe masura ce aluatul incepe sa se intareasca adauga sucul de lamaie.

Cand este gata, lasa aluatul sa se "odihneasca" timp de 5-10 minute.

Pe o suprafata tapetata cu faina, intinde aluatul intr-o foaie de 0,5 cm grosime. Taie-l in forma de inimioara sau in orice alta forma doresti si asaza biscuitii formati pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Coace biscutii timp de 5-7 minute la cuptorul preincalzit la 180oC.

Cand biscuitii sunt gata, asaza-i pe un gratar pentru a se raci.