Ingrediente 

  • 3 dovlecei
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g feta
  • 2 catei de usturoi, bine pisati
  • 3 oua
  • 1 legatura de marar
  • un praf de nucsoara
  • sare kosher
  • piper proaspat macinat

Cum se prepara briosele aperitiv cu dovlecei

Spala dovleceii, curata-i de coaja si rade-i prin razatoarea mare. Sareaza-i si lasa-i sa stea timp de 10-15 minute, apoi opareste-i timp de 1 minut in apa clocotita. Strecoara-i bine si lasa-i sa se raceasca, dupa care, stoarcei cu ajutorul mainii, pentru a elimina surplusul de apa.

Intr-un castron incapator adauga branza si sfaram-o cu ajutorul unei furculite. Adauga peste aceasta ouale si amesteca bine. Incorporeaza apoi nucsoara, usturoiul, mararul tocat si dovleceii. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si adauga faina, amestecata cu praful de copt.

Adauga compozitia in formele de briose tapetate cu hartie speciala, avand grija sa umplii doar 3/4 din forma, deoarece briosele vor creste in inaltime.

Coace briosele in cuptorul preincalzit la 180oC timp de 20-25 de minute sau pana se rumenesc usor la suprafata.

Cum se prepara briosele aperitiv cu dovlecei

Briosele aperitiv cu dovlecei pot fi servite atat calde cat si reci. Merg de minune alaturi de un sos de iaurt cu usturoi.