Ingrediente 

  • 200g faina
  • 100g parmezan rasfatului
  • 200g file de somon afumat
  • 2 oua mari
  • 1 pahar iaurt grecesc (10% grasime)
  • 6 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri de unt
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper

Cum se prepara briosele cu somon

Intr-un bol adauga faina, sarea, praful de copt si parmezanul si amesteca bine.

Intr-un alt bol, pentru mixer, adauga ouale si bate-le bine pana obtii o compozitie omogena. Incorporeaza apoi iaurtul si laptele. Asezoneaza cu piper dupa gust.

Taie somonul bucatele mici si adauga-l peste continutul umed. Adauga si mararul taiat si amesteca bine. La final adauga untul topit, dar nu fierbinte, deoarece oul se va inchega.

Toarna compozitia obtinuta peste cea de faina si amesteca cu ajutorul unei spatule.

Adauga aluatul in formele pentru briose, tapetate cu hartie speciala si coace-le la cuptorul incins la 180oC timp de 25 de minute sau pana cand sunt bine patrunse.

Cum se servesc briosele cu somon

Briosele cu somon pot fi servite atat reci cat si calde. Merg de minnune alaturi de alte aperitive si sunt ideale pentru pachetul de la serviciu.