Ingrediente 

  • 225g crema de branza
  • 1 conserva lapte condensat
  • 1 pachet pudra de budinca de vanilie
  • 3 cani lapte rece
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 225g frisca batuta
  • 4 banane, taiate felii
  • 1 pachet vafe de vanilie (12 bucati)

Cum se prepara budinca de vanilie si banane

Intr-o cratita incapatoare adauga praful de budinca si, treptat, toarna laptele rece, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Pune bolul al fiert, pe foc mic si amesteca continuu pana cand continutul se intareste. In timp ce fierbe, adauga zahar dupa gust. Lasa compozitia sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

Intr-un bol incapator, pentru mixer, adauga crema de branza si mixeaza pana devine spumoasa.

Adauga laptele condensat, budinca si esenta de vanilie si continua sa mixezi pana obtii o compozitie omogena. Incorporeaza apoi si jumatate din cantitatea de frisca.

Intr-o tava adauga vafele pe margine si asaza feliile de banane la baza acesteia si peste vafe, daca iti mai raman. Adauga apoi budinca si acopera totul cu frisca ramasa.

Lasa totul la frigider timp de minim doua ore inainte de a o servi.