Aceasta prajitura cu multa bezea, frisca si banane se pare ca indeplineste destul de multe conditii pentru a purta titulatura de cea mai buna prajitura din lume. 

In 2002 aceasta prajitura a fost desemnata chiar prajitura nationala a Norvegiei.

aceasta prajitura este foarte buna, arata spectaculos, are un strat moale si pufos, altul crocant, frisca si banane, se face usor si nu vei murdari decat doua boluri in timpul prepararii.

Urmeaza instructiunile si vei obtine un desert impresionant. Dupa ce il savurezi poti sa iti dai cu parerea: a fost sau nu cea mai buna prajitura din lume?

Ingrediente

10 linguri unt moale

330 grame zahar

160 grame faina

1 lingurita praf de copt

Scortisoara, cardamon

5 oua

80 ml lapte

200 ml frisca lichida

1-2 banane

Fulgi de nuca de cocos, baton de vanilie

 

Mod de preparare

Bate cu ajutorul unui mixer untul cu 130 grame de zahar, pana cand obtii o crema moale si aerata. (aproximativ 3 minute)

Da mixerul la viteza mai mica si adauga faina, praful de copt si aromele, continuand sa amesteci. Pune si galbenusurile de ou si laptele, amesteca, apoi pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Separat, bate cu mixerul albusurile de ou cu restul de zahar pana cand devin spuma. Pune bezeaua rezultata peste compozitia pe care ai pus-o in tava.

Pune prajitura la cuptor (180 de grade C) pentru 30-35 de minute sau pana cand bezeaua devine aurie. Cand a trecut jumatate din timpul de coacere, pune peste stratul de bezea si fulgii de nuca de cocos.

Dupa ce s-a racit, taie blatul (doar stratul pufos al prajiturii) transversal. Pune peste jumatatea de la baza un strat de frisca si banane taiate felii, apoi pune deasupra cealalta jumatate de blat.

Lasa prajitura sa stea la rece cel putin o ora inainte de a o manca.