Ingrediente

- opt cartofi mari 

- o conserva de ciuperci 

- 2-3 cepe rosii 

- 3 gogosari 

- 3 castraveti murati 

- 150 de grame de masline fara samburi 

- o lingura de mustar 

- 3 linguri de otet 

- 5 linguri de ulei 

- sare si piper dupa gust

 

Se curata cartofii de coaja, dupa care se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare. Ciupercile se scot din conserva si se pun la scurs, in timp ce ceapa se taie solzisori. Urmatorii pe lista sunt gogosarii, care trebuie si ei taiati marunt, si apoi castravetii, pe care ii taiem rondele. in continuare, pentru pasta care „leaga” bunatatile, adaugam intr-un bol uleiul, otetul, mustarul, sarea si piperul, care se amesteca bine. Punem apoi si ciupercile in bol si amestecam iar. Dupa ce s-au fiert cartofii, ii scoatem si ii lasam sa se raceasca, pentru a ramane fermi atunci cand ii amestecam in salata. ii taiem cubulete potrivite si ii amestecam cu restul legumelor si cu compozitia ciupercilor. Se serveste dupa ce a stat, in prealabil, la frigider timp de 10-20 de minute.