Castraveti murati de vara – Ingrediente si mod de preparare

castraveti de vara
flori de marar 
crengute de visin 
usturoi (2 catei mari la un borcan de 800 gr) 
sare

Se culeg castavetii din gradina sau se cumpara, important este sa fie cat mai proaspeti, se spala si se taie în functie de borcan. În cazul în care puneti în borcane mai mari sau alte recipiente, iar castravetii pot intra întregi, îi crestam doar la capete.

Usturoiul se curata si se taie în doua.

Punem pe fundul borcanului o crenguta de visin facuta rotocol, apoi punem castravetii si usturoiul si floarea de marar. Deasupra se mai pun doua crengute de visin în cruce, pentru a tine castravetii în saramura.

Saramura se prepara punand 1 lingura de sare la 1 litru de apa rece.

Borcanele se umplu cu saramura, însa mai pastram o cantitate din saramura, deoarece dupa cateva ore, apa intra în castraveti si nivelul ei scade în borcane. Din aceasta cauza ea trebuie completata.

Borcanele cu castraveti se acopera cu un tifon sau un prosop si se lasa la fermentat la caldura, cateva zile.