Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 4 kg de gogoşari 
– 400 ml oţet de vin de 9 grade 
– 400 grame zahar 
– 80 grame sare pentru muraturi 
– o legatura frunze de ţelina 
- o lingura de boabe de piper 
- o lingura de boabe de muştar 
- trei bucaţi de hrean 
- caţiva caţei de usturoi 
- cateva frunze de dafin

Se spala bine gogoşarii, se lasa sa se scurga de apa se scoate cotorul şi seminţele şi se taie in patru. Se pun intr-un vas incapator. Separat se fierbe oterul cu zaharul şi sarea pana se obţine o soluţie omogena.

Se toarna amestecul de oţet, sare şi zahar peste gogoşari şi se acopera. Se ţin in vasul cu amestec pana a doua zi. Din cand in cand se amesteca in vasul cu gogoşari pentru ca soluţia sa ii cuprinda pe toţi.

Peste noapte, gogoşarii vor lasa mai multa zeama. A doua zi se separa gogosarii de zeama şi se aşeaza in borcane curate şi uscate. Daca borcanele nu sunt uscate exista riscul sa fermenteze gogoşarii.

Bucaţile de gogoşari trebuie aşezate cat mai aproape unele de altele. Printre ele se aşeaza bucaţi de hrean, usturoi, foi de dafin şi frunze de ţelina.

La final se pun cateva boabe de piper şi muştar. Se strecoara zeama pentru a evita ca impuritaţile din gogoşari sa fie puse in borcane. Se toarna zeama peste gogoşari astfel incat sa se acopere. Se pun capacele şi se aşeaza la loc racoros.