Blatul prajiturii este foarte fraged si are o aroma puternica, asadar prajitura va deveni favorita celor carora le plac foarte mult nucile.

Prajitura cu nuci este oricand bine primita la masa sau pentru un desert energizant in miezul zilei.

Nu uitati de asemenea ca nucile sunt extrem de sanatoase si merita incluse in cat mai multe preparate.

Ingrediente

250 grame grasime vegetala

200 grame zahar

250 grame de faina

300 grame nuci

1 lingurita praf de copt

3 oua

5 linguri lapte

Pentru glazura: 100 grame de ciocolata 75% cacao, ½ pahar smantana grasa. 

Mod de preparare

Incepeti cu nucile. Acestea se macina fin cu ajutorul robotului de bucatarie.

Separat amestecati grasimea vegetala cu zaharul pana ce acesta se topeste. Faina se amestca cu praful de copt.

In amestecul de grasime vegetala si zahar puneti pe rand ouale si faina si amestecati foarte bine pentru ca toate ingredientele sa se incorporeze.

La final, puneti nucile macinate, laptele si amestecati.

Intr-o tava dreptunghiulara (22×28 cm)  sau chiar si in tava de chec, tapetata cu hartie de copt puneti compozitia.  Puneti tava la cuptor pentru 40-45 de minute.

Preparati glazura: puneti smantana intr-o craticioara si adaugati ciocolata rupta in bucatele mici.  Amestecati continuu pana cand devine fina si se ingroasa putin.

Cand prajitura s-a racit puneti glazura deasupra si ornati cu bucati de nuci.