Retete

Chec cu fructe deshidratate

Chiar daca iarna nu este tocmai cel mai ofertant anotimp in materie de fructe, cine spune ca nu ne putem bucura de ele intr-un chec rapid si usor de facut? Fie ca ai pofta de ceva dulce, fie ca nu prea stii ce sa mai mananci pe fuga la micul dejun, checul cu fructe este solutia multor „dileme culinare”.

Chec cu fructe deshidratate

Ingrediente

200 g unt fara sare

½ cana ananas confiat sau deshidratat

½ cana cirese deshidratate

½ cana caise deshidratate

1 ½ cana curmale, fara sambure, taiate marunt

1 ½ nuci/ alune (dupa preferinta)

¾ cana migdale decojite

150 g faina

1 cana zahar

3 oua la temperatura camerei

½ lingurita praf de copt

Un praf de sare

4 ml esenta de rom

2 ml esenta de vanilie

 

Metoda de preparare

Intr-un bol incapator, fa un amestec din toate fructele si nucile de mai sus. Intr-un bol separat, amesteca intre ele faina, praful de copt si sarea.

Intr-un al treilea bol, bate bine untul si zaharul impreuna, pana cand capata o consistenta pufoasa. Adauga apoi ouale, pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare dintre ele. Pune si esentele – de rom si vanilie. Peste acest amestec, adauga treptat, in ploaie, amestecul de faina, praf de copt si sare si incorporeaza-le. La sfarsit, incorporeaza si amestecul de fructe.

Pregateste o forma de tort sau o forma de chec – tapeteaza-le cu hartie de copt, sau unge-le cu putin ulei/ unt. Toarna compozitia checului in forma si da-l la copt timp de aproximativ 2 ore si jumatate, pana cand devine auriu si trece testul scobitorii curate. 

Daca preferi, odata ce s-a racit, il poti insiropa cu rom. Dar este foarte bun si asa cum l-ai scos din cuptor. :)

Pofta buna!

Pe acelasi subiect