Ingrediente:

200 g soia granule

1 frunza dafin
4 catei de usturoi
5 linguri de faina
2 linguri de ulei de masline extravirgin
3 linguri apa minerala
100 g pesmet
sare
piper
ulei vegetal (pentru prajit)

Mod de preparare:

Pune la fiert soia impreunam in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Adauga in apa si o foaie de dafin si doi catei de usturoi.
Cand a fiert strecoara soia, indeparteaza usturoiul si foaia de dafin si cu ajutorul mainii stoarce-o de surplusul de apa.Lasa soia sa se raceasca, apoi adauga peste restul de usturoiu, bine pisat, faina, uleiul de masline, apa minerala si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Intr-o farfurie intinsa adauga pesmetul. Formeaza bile din compozitia obtinuta si trece-le prin pesmet apoi prajeste-le in baie de ulei incins.
Serveste chiftelutele de post din soia alaturi de o salata de sezon.