Ingredinte

  • 400g somon din conserva sau somon fript, fara oase
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapa medie, tocata marunt
  • 2 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita mustar (sau dupa gust)
  • 2 linguri faina
  • pesmet
  • ulei pentru prajit


Cum se prepara

Daca folosesti somon din conserva curge-l foarte bine de zeama. Cu ajutorul furculite-i marunteste-l foarte bine. 

Intr-o tigaie, topeste untul si caleste ceapa pana se inmoaie foarte bine si zeama lasata se evapora.

Adauga ceapa peste peste si amesteca bine. Adauga apoi patrunjelul tocat marunt, ouale batute, si mustarul. Amesteca bine si asezoneaza cu sare si piper. Adauga apoi faina si continua sa amesteci pana obtii o compozitie ce poate fi modelata usor.

Formeaza chiftele pe care sa le treci apoi prin pesmet.

Prajeste chiftelutele bine, pe ambele parti, pana se rumenesc.

Cum se servesc chiftelutele de somon

Serveste chiftelele de somon ca atare, alaturi de o garnitura de cartofi sau de legume, ori alaturi de o salata. Pot fi folosite si pentru a prepara hamburgeri de peste ori pentru sandwichuri delicioase.