Ingrediente ciorba de post

1 morcov mare
jumatate de ceapa
1 radacina patrunjel
jumatate de ardei gras
un sfert dintr-o varza mica alba
1 cartof
cateva buchetele de conopida congelata
1 mana de fasole verde congelata
1 mana de mazare boabe, congelata
1 legatura mica frunze de patrunjel
ulei, apa, otet, sare, piper

Mod de preparare ciorba de post

Am pus la calit ceapa, ardeiul, morcovul, varza  si radacina de patrunjel taiate marunt, in 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui. Le-am calit cateva minute, apoi am adaugat restul legumelor congelate. Le-am acoperit cu apa, si le-am lasat la fiert pentru jumatate de ora, la foc mic. Am condimentet cu sare si piper dupa gust. La final am adaugat frunzele de patrunjel tocate marunt si otet de mere dupa gust. Otetul de mere se poate inlocui cu zeama de lamaie sau cu bors.