Ingrediente

Pentru foile de clatite

120 grame faina

2 oua

180 ml lapte

180 ml apa

Un praf de sare

Ulei pentru prajit

Pentru umplutura

3 linguri unt

3 linguri miere

2 linguri zahar brun

Sare, scortisoara

50-70 grame fistic fara sare, tocat

170 grame frisca

2 linguri de iaurt

Mod de preparare

Prepara clatitele: bate ouale cu laptele si apa. Separat amesteca faina cu praful de sare si fa in mijloc o gropita in care adauga amestecul de oua, lapte si apa. Amesteca astfel toate ingredientele foarte bine. Ideal ar fi sa lasi compozitia la rece vreo doua ore, apoi sa faci foile de clatite dupa metoda clasica.

Prepara umplutura: intr-o tigaie pune la topit untul la foc mediu. Lasa-l pe foc sa fiarba, amestecand ocazional, pana cand incepe sa se formeze o spuma deasupra. Adauga apoi peste untul, mierea si zaharul, pana ce acesta din urma se dizolva complet. Ia tigaia de pe foc si toarna acest amestec intr-un bol. Adauga scortisoara si fisticul tocat si amesteca foarte bine.

Dupa ce foile de clatite s-au racit, umple-le. Pe fiecare foaie de clatita pune un strat de frisca amestecata cu iaurt, iar apoi delicioasa umplutura cu fistic.