Ingrediente 

  • 500g costite de porc
  • 3 catei de usturoi
  • 5 grame zahar
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 1/2 lingurita pudra de chili
  • 100g zahar brun
  • 100 ml otet balsamic
  • 100g ketchup
  • 50g sos de chili
  • 50g sos Worcestershire
  • 10ml suc de lamaie
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 10g pudra de mustar
  • sare
  • piper

Cum se prepara costitele la gratar

Intr-un bol amesteca zaharul alb cu paprika, pudra de chili si usturoiul pisat foarte marunt.

Asezoneaza costitele de porc cu sare si piper si apoi adauga amestecul de condimente. Maseaza-le foarte bine pentru a se intinde uniform. Pune costitele intr-un castron bine acorperit si lasa-le peste noapte la rece.

A doua zi, amesteca intr-un bol zaharul brun, otetul, ketchup-ul, sosul de chili, sosul Worcestershire, sucul de lamaie, ceapa si mustarul. Pune acest amestec la fiert, la foc mic, pentru o ora. Dupa ce a fiert lasa-l sa se raceasca, apoi paseaza-l la blender.

Incinge gratarul. Asaza costitele si unge-le cu cateva linguri din sosul preparat anterior. Intoarce-le de pe-o parte pe alta continuand sa le ungi cu sosul preparat. Rumeste bine costitele, pana cand sunt bine patrunse.