Ingrediente 

  • 1,3 kilograme morcovi
  • 3 cani apa
  • 1 conserva lapte de cocos neindulcit
  • 150g miere
  • 2 linguri suc de lime, proaspat stors
  • 2 lingurite pudra de curry
  • 2 lingurite ghimir ras
  • sare

Cum se prepara crema de morcov cu ghimbir si curry

Curata morcovii de coaja si taie-i in bucati de aproximativ 1-2 cm lungime. Adauga morcovii intr-o oala impreuna cu apa si lasa-i sa fiarba timp de 45 de minute sau pana cand sunt forte moi.

Strecoara morcovii avand grija sa pastrezi apa in care au fiert.

Dupa ce morcovii s-au racit adauga-i in blender si paseaza-i bine pana obtii o crema. Adauga piureul format inapoi in oala si toarna apa in care au fiert, laptele de cocos, mierea, sucul de lime, pudra de curry, ghimbirul si sare dupa gust. Amesteca bine si adu compozitia la punctul de fierbere, la foc tare.

Cand incepe sa bolboroseasca, redu focul si lasa sa fiarba timp de 30 de minute, amestecand continuu. Cand compozitia este suficient de groasa stinge aragazul.

Pastreaza crema de morcov la frigider intr-un borcan care se inchide foarte bine, timp de o saptamana, sau o poti congela pentru a te bucura de gustul acesteia timp de 6 luni.

Cum se serveste crema de morcov cu ghimbir si curry

Serveste crema de morcov cu ghimbir si curry, la micul dejun, pe felii de paine prajita, ca atare sau alaturi de o crema de branza.