Ingrediente

  •     1,4 kilograme de cartofi (de preferat din cei rosii, rezistenti la fierbere)
  •     2 cepe potrivit de mari (preferabil rosii)
  •     150 grame masline
  •     250 grame castraveti murati
  •     6-8 linguri de ulei, preferabil de masline sau de floarea soarelui presat la rece
  •     1 lamaie (sau 4 linguri otet alb)
  •     marar, patrunjel (optional)
  •     sare
  •     piper

Preparare

  • spalati bine cartofii de pamant. Lasati-i cu tot cu coaja.
  • Puneti cartofii la fiert, la foc mic, in apa cu sare, pentru aproximativ 25-35 de minute (in functie de dimensiunea lor) din momentul in care fierb.
  • Verificati cu o scobitoare sau furculita. Daca patrunde usor, pana in mijloc, cartofii sunt fierti.
  • transferati cartofii fierbinti in apa cat mai rece pentru usura desprinderea cojilor.
  • Decojiti si taiati cartofii in rondele groase sau cuburi potrivite.
  • Curatati si taiati ceapa pestisori subtiri.
  • taiati castravetii in felii groase de 5-7 milimetri.
  • amestecati cu grija cartofii cu ceapa, castravetii, maslinele.
  • asezonati dupa gust cu sare, piper proaspat macinat, zeama de lamaie (sau otet) si ulei.
  • Presarati cu verdeata.