Ingrediente

  • 5-6 cartofi nu foarte mari
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei (optional)

Cum se prepara cipsurile de cartofi

Spala cartofii bine si curata-le coaja. Feliaza-i cu ajutorul unei razatoare in felii foarte subtiri de 2-3 milimetri. Adauga-i intr-un castron plin de apa si spala-i bine. Scoate-i apoi pe un prospop de hartie pentru a se scurge si a se usca.

Adauga uleiul peste cartofi si amesteca bine pentru a se distribui uniform.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adauga cate un rand de cartofi. Presara peste sare, piper si boia si coace-i timp de 10-15 minute. Scoate tava din cuptor, intoarce cartofii pe cealalta parte si mai lasa-i la copt timp de 10-15 minute. Scoate-i apoi pe un platou si lasa-i sa se raceasca. Cand s-au racit muta-i intr-un bol incapator.

Atentie! Nu suprapune cartofii unul peste altul cat sunt calzi, deoarece se vor inmuia.