Ingrediente 

  • 4 oua mari
  • 1/2 cana branza Gruyère
  • 1 lingura chive tocata marunt
  • 1 lingura unt
  • 1/4 cana parmezan
  • sare
  • piper

Cum se prepara omleta pufoasa

Preincalzeste cuptorul la 180oC. 

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile bine, cu putina sare, pana obtii o spuma tare. Adauga piper dupa gust.

Separat bate si balbenusurile bine, pana devin spumoase. Adauga peste galbenusuri jumatate din cantitatea de bezea si amesteca pana obtii o compozitie omogena. Incorporeaza branza Gruyère si chives si amesteca bine. Adauga si restul albusului, amestecand usor cu ajutorul unei spatule.

Intr-o tigaie ce merge pus la cuptor adauga untul si topeste-l la foc mediu. Adauga omleta in tigaie si las-o pe aragaz, la foc mic, pana cand marginile incep sa se ingroase. Presara parmezanul deasupra si da omleta la cuptor pana cand este bine patrunsa, iar la suprafata capata o crusta auriu-maronie.

Cum se serveste omleta pufoasa

Serveste omleta pufoasa imediat, presarata cu chives pe deasupra.