Ingredinte pentru toba

  • 1 stomac de porc
  • 500g pulpa de porc
  • 1 inima de porc
  • 1/2 ficat de porc
  • 200g slanina
  • 150g sorici
  • 2 urechi
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 bucata de telina
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

Cum se prepara toba

Intr-o oala incapatoare adauga pulpa, inima, ficatul, slanina, soriciul, urechile si slanina. Adauga si legumele, foile de dafin, o lingurita de piper boabe si sare dupa gust. Fierbe tootul pana cand furculita intra cu usurinta in bucatile de carne.

 

Scoate carnurile intr-un castron si lasa-le sa se raceaca, apoi toaca-le bucatele mici. Amesteca totul cu doua cani din zeama in care au fiert carnurile. Asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat, dupa gust. Adauga umplutura in stomacul de porc si coase-l sau leaga-l bine la un capat pentru a nu iesi umplutura. Inteapa apoi toba, din loc in loc cu un ac si pune-o la fiert in apa in care au fiert bucatile de carne. Las-o sa fiarba timp de 30 de minute.

Cand este gata scoate toba pe o tava si adauga peste aceasta un tocator, iar peste el o greutate. Las-o sa stea presata timp de 12 ore.

Cum se serveste toba

Serveste toba rece, alaturi de alte aperitive.