Ingrediente:

- 6 capatani de usturoi

- 1 morcov

- 1 telina

- 1 pastarnac

- 6 cartofi potriviti

- 2 cepe albe

- 6 ramurele de cimbru proaspat

- 4 linguri de ulei de masline

- sare

- piper

Mod de preparare:

Curatam legumele, le spalam si le taiem marunt. Jumatate din cantitatea de usturoi o punem impreuna cu legumele la fiert in apa cu putina sare. Le fierbem la foc mediu vreme de 20 de minute. Apoi adaugam usturoiul ramas si cateva ramurele de cimbru si mai lasam oala la fiert 5 minute. Pasam ingredientele si adaugam 1 lingura de ulei, sare si piper dupa gust. Le mai amestecam in blendar 1 minut. Supa de usturoi se serveste cu crutoane. Pentru obtinerea crutoanelor – ungem feliile de paine cu ulei de masline, usturoi pisat si cimbru si le dam la cuptor (180 grade Celsius) pentru 5 minute.