Ingrediente:

500 g faina

60 g unt
200 ml lapte cald
2 oua
1 cubulet de drojdie proaspata
80g zahar
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la o portocala
100 ml apa calda
un praf de sare
½ cana zahar brun
1 lingurita de scortisoara

Mod de preparare:

Intr-un castron sfarama drajdia si adauga zaharul si zaraul vanilat. Toarna trepatat apa si amesteca pana obtii o compozitie omogena.
Intr-un castron pentru mixer adauga untul si mixeaza bine pana obtii o crema spumoasa. Incorporeaza ouale in compozitie si adauga sarea si zoaja de porocale. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena apoi toarna amestecul de drojdie si laptele. La final incorporeaza treptat faina.

Lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul. Intinde aluatul si taie gogosile. Prajeste-le in ulei incins.
Scoate gogosile pe un prosop de bucatarie de unica folosinta pentru a elimina surplusul de grasime.
Amesteca zaharul brun cu scortisoara si tavaleste gogosile prin acest amestec inainte de a le servi. Merg de minune alaturi de o cana de lapte cald sau alaturi de cafea.