Ai nevoie de:

5 sticle de vin de Porto (de 750 ml),

1 sticla de whiskey bourboun (750 ml),

1 sticla de rom alb (750 ml),

3 pastai de cardamom pisate,

1 bat de scortisoara,

4 cuisoare intregi,

1 fasie de coaja de portocala,

1 bucata de tifon,

3/4 cana de zahar alb,

1 pachet intreg de stafide,

1 pachet de migdale.

Mod de preparare:

1. Pune vinul la fiert intr-o oala mare, cu capac. Adauga whiskey-ul, dar si romul dupa ce vinul incepe sa fiarba.

2. in timp ce amestecul de bauturi e pe foc, pune pastaile de cardamom pisate, batul de scortisoara, cuisoarele si coaja de portocala in tifon si leaga colturile acestuia, formand un saculet.

3. Cand amestecul de bauturi e foarte fierbinte, insa inainte de a incepe sa fiarba efectiv, foloseste un aprinzator pentru aragaz pentru a apride vaporii de alcool de la suprafata continutului oalei de pe foc. Fii foarte atenta, evetual foloseste o casca de protectie. Arunca cu atentie zaharul in flacari si lasa-l sa arda pret de 1 minut. Pune apoi capacul pentru a stinge flacarile si ia si oala mde pe foc.

4. Dupa 10 minute, adauga saculetul din tifon in oala, dar si stafidele si migdalele si pune din nou capacul. Lasa vinul fiert sa se raceasca pret de o ora.

5. Strecoara apoi vinul si depoziteaza-l in sticle. Acesta are termen de valabilitate de 1 an.

6. Pentru a-l servi, pune vinul deja fiert intr-o oala si lasa-l sa se incalzeasca la foc mic. Pune-l apoi in cani si serveste-l alaturi de migdalele si stafidele ce au ramas dupa ce ai strecurat bautura.

Sursa foto: Google.com