– 200 grame unt (untura)

– 200 grame zahar
– 3 oua
– 3 linguri lapte
– 3 linguri smantana
– 2 pliculete praf de copt
– esenta vanilie
– 1 kg faina
– 50 grame zahar pudra

Cum se prepara?
Cerne faina si praful de copt.
in alt bol mixeaza zaharul cu untul.
adauga treptat cate un ou peste unt, apoi smantana, laptele si esenta de vanilie. Omogenizeaza cu o lingura de lemn.
treptat incorporeaza faina. Omogenizeaza.
acopera aluatul in folie si baga-l in frigider pentru circa o ora.
scoate-l, desfa-l din folie si da-l prin masina de tocat cu aparat special.
Pune biscuitii intr-o tava neunsa si baga-i in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 15-20 de minute sau pana cand se rumenesc usor.
se poate servi cu zahar pudra.

Reteta surpriza – Placinta cu branza extrem de moale si… delicioasa

aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru prepararea aluatui
– 500 g de faina de grau
– 250 ml de lapte
– 100 g de unt
– 2 linguri de zahar
– 30 g de drojdie
– sare – o priza

Pentru prepararea umpluturii:
– 500 g de branza de vaci
– 4 linguri de zahar
– un ou

Cum se prepara aluatul?
incalzim laptele si in el dizolvam drojdia, zaharul. Lasam sa stea timp de 20 minute.
Dupa care cerneti faina si adaugati-o la compozitia de lapte, untul moale si sarea. Framantati aluatul.
impartiti aluatul in 2 parti si intindeti aluatul in foi cu grosimea de 1-2 cm.

Cum se prepara umplutura?
se freaca branza cu zaharul si cu ou.
Puneti umplutura pe mijloc, pe margini faceti taieturi pentru a putea impleti aluatul, se face impletitura deasupra umpluturei marginile lipiti-le bine.
se acopera si se lasa timp de 15-20 minute sa creasca.
se pun pe platou si se ung cu galbenus de ou, se presoara cu zahar – la dorinta.
se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se fac rumene frumoase.

Reteta surpriza – trufe de ciocolata
Cine nu iubeste trufele cu ciocolata? sunt o adevarata delicatesa si isi merita pe deplin locul in ierarhia deserturilor nobile. Deoarece sunt foarte bogate in ciocolata aduc o multime de beneficii sanatatii, atat timp cat sunt consumate cu moderatie (desi poate fi greu sa te abtii). iata cum se prepara si de ce ai nevoie:

ingrediente:
– 100 g margarina
– 20 g cacao
– 200 g ciocolata amaruie
– 50 ml frisca lichida
– 2 lingurite de cafea solubila (4 grame)
– 2 lingurite de esenta rom

Cum se prepara?
Puneti intr-o craticioara, la bain-marie (pe baie de aburi), ciocolata rupta bucatele, frisca lichida si margarina. amestecati continuu pana cand ciocolata si margarina se topesc, iar compozitia incepe sa se omogenizeze. adaugati cafeaua solubila si esenta de rom si amestecati energic pana cand cafeaua se dizolva.

tineti compozitia la frigider pentru circa o ora. Odata racita, compozitia se va intari suficient incat sa poata fi modelata. Formati cu mainile bilute din compozitie, de marimea unei nuci si tavaliti-le prin cacao. Dupa ce ati terminat de modelat toate trufele, asezatile pe un platou si depozitatile la frigider pana in momentul servirii.

Cu siguranta platoul cu trufe va conferi un aer majestuos meselor festive organizate de dumneavoastra! in plus, pe cat sunt de delicioase, pe atat de usor sunt de facut. Pofta buna!

Nu uitati sa ne spuneti cum v-au iesit intr-un scurt comentariu.