Ingrediente (pt 3 borcane x 200 g de crema):

350 g alune de padure curatate (1 kg alune intregi)

150 g zahar pudra/miere/sirop de artar
50 g cacao neagra
100 g ciocolata topita
3 linguri ulei vegetal (floarea soarelui, cocos, alune etc.)
70-80 ml apa/lapte cald(a)

Mod de preparare:

Pas 1: Alunele crude le punem intr-o tava si le lasam 10 minute la cuptor, la 200 grade, apoi le curatam bine de pielite.
Pas 2: Punem alunele intr-un robot prevazut cu lame de otel si le mixam cateva minute pana se maruntesc bine si, daca aveti un robot mai puternic, o sa se transforme in pasta.
Pas 3: Adaugam ciocolata topita, uleiul, zaharul pudra, cacaua siapa calda si amestecam la viteza maxima, pana ajunge la consistenta dorita.
Pas 4: Punem crema in borcane si pastram borcanele la frigider, inchise bine. Daca nu mancati foarte des, puteti depozita o parte si in congelator, iar cand doriti, o puneti in frigider pentru o noapte, apoi e numai buna de servit.