Ingrediente 

  • 200g orez (de preferat orez pentru risotto)
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 100g telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 500g ciuperci
  • 60ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Cum se prepara orezul cu ciuperci, de post

Toaca ceapa marunt, telina cubulete si morcovul si pastarnacul felii rotunde, subtiri. Intr-o oala adauga uleiul, foile de dafin si legumele si caleste-le impreuna timp de un minut. Adauga apoi orezul spalat bine si continua sa calesti pana cand acesta absoarbe toata zeama lasata de legume. Adauga apoi ciupercile taiate felii si asezoneaza cu sare si piper. Continua sa calesti totul timpe de 2-3 minute, apoi adauga apa, putin cate putin pana cand orezul este fiert.

La final, can orezul este fiert, stinge focul si adauga patrunjelul tocat marunt. Amesteca bine. Serveste orezul cald, ca atare, sau alaturi de o salata de muraturi.