Pentru un pandispan de post delicios si pufos incearca reteta ce urmeaza. Bananele inlocuiesc cu succes ouale si ajuta ca prajitura sa iasa moale si pufoasa.

Mod de preparare

3 banane (ar trebui sa obtii 220 grame piure de banane)

150 grame zahar

2 linguri grasime vegetala

80 ml lapte de soia

180 grame faina

¾ lingurita praf de copt

3 linguri cacao

6 linguri apa fiarta

Esenta de vanilie

Mod de preparare

Paseaza bananele pentru a le face piure. Adauga peste ele zaharul, grasimea vegetala, laptele de soia si esenta de vanilie si amesteca bine. Pune apoi si faina, praful de copt si un praf de sare si amesteca pana cand se incorporeaza toate.

Pune acum o cana din compozitia facuta intr-un alt bol. Separat, intr-o cana pune cacao cu 3 linguri de apa fierbinte si amesteca bine pana cand cacaoa se dizolva. Pune acest amestec de cacao peste  cana de compozitie pe care ai pus-o separat si amesteca pana cand aceasta se coloreaza uniform de la mixul de cacao.

In compozitia initiala de banana adauga 3 linguri de apa fierbinte si amesteca pana cand devine fina.

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt pune un polonic de compozitie simpla, apoi unul din cea de cacao. Pune alternativ cele doua compozitii pana cand le epuizezi. Lasa pandispanul la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.