Ingrediente:

  • 2 linguri miere de albine, naturala
  • 1 ou
  • 200 g faina integrala
  • 1 lingura de cacao de calitate
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare

Pentru crema de branza:

  • 850 g branza de vaci, dietetica
  • 70 g stafide albe
  • 50 g faina
  • 15 g amidon
  • 20 g gris
  • 3 oua + 1 galbenus
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la doua portocale

Cum se prepara pasca dietetica

Incepe prin prepararea blatului. Intr-un castron incapator adauga faina, cacaoa, praful de copt si sarea si amesteca bine.

Adauga in robotul de bucatarie branza de vaci, mierea si oul si amesteca bine pana obtii o compozitie omogena. Adauga apoi amestecul de faina peste acesta si continua sa mixezi foarte bine. La final adauga esenta de vanilie, dupa gust.

Adauga blatul in tava tapetata cu hartie de ciopt si intinde-l astfel incat sa obtii o suprafata omogena. Trebuie sa ai rabdare deoarece blatul iese destul de lipicios.

Prepara apoi crema. Separa albusurile de galbenusuri.

Adauga in robotul de bucatarie branza, galbenusurile si stafidele si mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena. Adauga apoi faina, amidonul, grisul, coaja de portocale si vanilia si continua sa mixezi foarte bine.

Intr-un vas pentru mixer adauga albusurile si bate-le bine pana obtii o spuma tare. Adauga mixul de branza pesteacestea, si amesteca usor astfel incat sa obtii o compozitie spumoasa si aerul din albusuri sa nu iasa afara. Toarna crema obtinuta peste blat.

Coace pasca dietetica timp de 15 minute la 180oC si inca 30 de minute la 160oC. Cand este gata, lasa pasca sa se raceasca in tava timp de 10-20 de minute, apoi scoate-o pe un gratar si las-o sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Depoziteaz-o apoi in frigider.

Cum se serveste pasca dietetica

Serveste pasca dietetica rece, simpla. Daca ai musafiri care nu sunt la dieta o poti servi cu crema de ciocolata pe deasupra sau cu dulceata.